Tutarsız Forum

Tam Versiyon: Yelkenli Tekne Taşıma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Yelkenli olan tekneler özellikle sahil kesimlerinin olmazsa olmazlarından biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle görünümleri ve sağlamış oldukları artılar nedeni ile tercih edildikleri bilinmektedir. Fakat bu tür tekneler her daim denizde durmamaktadır. Tadilat, üretim ya da bakım gibi farklı nedenlere bağlı olarak tekne taşıma hizmetleri ile bir yerden bir yere götürülmeleri gerekli olabilmektedir.
Tekne sahipleri için taşımacılık konusu her daim tedirginlik yaratmaktadır. Bahsedilen durum denizde olması gereken bir aracın karayollarından farklı noktalara götürülmek zorunda kalmasından kaynaklanmaktadır. İşlemlerin sorunsuz olarak tamamlanabilmesi biraz da tekne sahiplerinin elindedir. Römorklu tekne taşıma hizmetleri olsun yelkenlilerin taşındığı hizmetler olsun burada güvenilir olan firmalardan destek alınmalıdır. Güvenilir olan firmalar taşımacılık işlemlerinin hem belirlenen süre içerisine hem de güvenilir olarak tamamlanmasını sağlamaktadır.
Yelkenli Tekne Taşımacılığı
Yelkenli tekne taşıma hizmetlerinde firmaların yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere farklı olanakları bulunmaktadır. Yurtdışı taşımacılık işlemlerinin gerçekleştirilmesi evrak bakımından yurtiçinde olanlara göre daha meşakkatlidir. Buna karşın usulüne uygun olarak atılan adımlar sayesinde taşımacılık mümkün olan en kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır.
Yelkenliler olsun diğer tekne türleri olsun kaliteli firmalarda taşımacılık için özel sistemler kullanılmaktadır. bu sayede teknelerin araçlara yüklenmesinde, taşınmasında ve yeniden indirilmesinde zarar görmelerinin önüne geçilmektedir. Ancak firmalar belli dönemlerde maksimum yoğunlukta çalışmaktadır. Bu neden yüzünden taşımacılık işlemi için öncesinden görüşme sağlanmalıdır.