Tutarsız Forum

Tam Versiyon: Kentsel Dönüşüm Avukatı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Modernleşme demek sadece teknolojik imkanların olanaklarının artması demek değildir. Bu kapsamda pek çok farklı atılım gerçekleştirilmektedir. Şehirlerin çehrelerinin değiştirilmesi de atılan adımlardan biri olarak değerlendirilmektedir. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında hem binaların görünümleri değiştirilmiş hem de artan nüfusa yeni barınma olanakları tanınmış olmaktadır. Tabi bu tür projeler belli hak kayıplarına da yol açabilmektedir. Kentsel dönüşüm avukatı bahsedilen hak kaybına uğrayan müvekkillerin haklarını savunmak adına gerekli olan adımları atmaktadır.
Avukatların kendilerini geliştirdikleri dava alanları yerine göre değişim göstermektedir. Bundan kaynaklı olarak bireyler yaşadıkları sorunlara göre bir hukuk bürosu araştırmak zorundadır. Kimi hukuk bürolarında sadece miras avukatı bulundurulurken kimilerinde çeşitlilik söz konusudur. Ülkemizde en yoğun olan hukuk büroları ise genellikle ceza davalarına bakanlardan oluşmaktadır. Kentsel dönüşüm problemleri yaşayanların başvuracakları bürolarda bu tarzdan yoğunlukların yaşanması beklenmemektedir.
Gayrimenkul Avukatı
Gayrimenkul avukatı ya da avukatları bulunduran bürolar taşınmazlar üzerinden yaşanan sorunların çözümlerini gerçekleştirmektedir. Taşınmazların sorunları bazı durumlarda miraslardan ileri gelirken bazı durumlarda kamulaştırmadan ileri gelmektedir. Sorunların çözümleri adına atılacak olan adımlarda en önemli kıstas ise nedendir. Bundan kaynaklı olarak bireyler avukatlara konunun net bir şekilde açıklandığı bilgilendirme yazıları teslim etmektedir. Sorunun tespitinden sonra ise gerek yürütmenin durdurulması gerekse itiraz olarak değerlendirilen adımlarla işe başlanmaktadır. Sürecin ne kadar devam edeceği de duruma göre değişeceğinden kesin tarih verilememektedir.